2016. március 1., kedd

Tapéta helyett...stencil!

Mit tegyünk, ha nem találunk megfelelő árban tetszetős tapétát, és üresen sem akarjuk hagyni a falat? Stencilezzünk! Bár régebben is hallottam a stencilezésről, de megoldásként akkor merült fel, mikor azután se sikerült árban és kinézetre is megfelelő tapétát találnom, miután végignéztem az összes (!), magyar, online is elérhető tapétabolt kínálatát, legalább 10 000 tapétát. A helyzet egyébként siralmas. Rendelni gyönyörű dolgokat lehet, gyönyörű darabokat találni már 3000-5000 Ft/tekercs áron (itthon se olcsóbbak). Én a Graham&Brown-t, a Borastapeter-t és a Wallpaperdirect-et javaslom elsősorban. Ha viszont a raktáros tapéták közül kell válogatni, a hangulat hamar gyászosra fordul. Ami olcsó, az általában annak is néz ki, viszont sokszor még a 10000 Ft/tekercs árú tapéták közt is olyan ocsmányságok vannak, hogy nem értem, hogy ezeket hogy van képük eladni.
Visszatérve a stencilekre: rengeteg minta elérhető, itthonról, és külföldi helyekről is lehet rendelni. Én a szállítási idő miatt magyar webshopból rendeltem, de akinél ez nem gond, nézzen körül a Cutting Edge Stencils Ebay oldalán, rettentő szép dolgok vannak!
Én a Pagina Galériától rendeltem, meg voltam elégedve a rendelés folyamatával és a szállítással is. Nagyon sok szép mintájuk van, már csak azt várom, hogy kipróbálhassam! :) A másik magyar webshop, ahol nézelődtem, a Decor Labor, ott is érdemes lehet körülnézni, biztos van aki ott találja meg szíve vágyát.
A stencilnek előnye, hogy egyrészt a mintákat olyan távol lehet tenni egymástól, ahogy szeretnénk, bármilyen színeket használhatunk, és sokkal olcsóbb mintha tapétát vennénk (kivéve, ha nagyon kicsi részt tapétáznánk nagyon olcsó tapétával).
Most két projektben is stencilt fogok használni, hogy melyikeket, az egyelőre maradjon titok! Annyira megtetszett a dolog, hogy lehet, hogy a saját lakásom egyik fala is "áldozatul"fog esni a stencilezésnek.
Amíg nem jövök részletes beszámolóval a személyes tapasztalatokról, addig álljon itt néhány inspiráció:








Források:
http://www.cuttingedgestencils.com/beads-wall-stencil-pattern.html
http://blog.cuttingedgestencils.com/stencil-spotlight-arlene-best-interiors.html
http://www.cuttingedgestencils.com/ginkgo-stencil-kim-myles.html
http://blog.cuttingedgestencils.com/a-computer-nook-makeover-using-the-drifting-arrows-stencil.html
http://www.drivenbydecor.com/2014/11/budget-bathroom-makeover.html
http://www.viewalongtheway.com/2013/01/adventures-in-wall-stenciling-and-a-giveaway/

1 megjegyzés:

Szólj hozzá!