2014. március 23., vasárnap

A kész mosdószekrény bemutatkozik

Bár a mosdószekrény már egy ideje elkészült, de nem akartam bemutatni addig, amíg a barátnőm le nem fotózza úgy, hogy jól is nézzen ki.
De most végre erre is sor került, tehát a munkafolyamat leírásával együtt mutatom be a kis drágát.A tervezés után első lépésként igénybe vettem egy szakembert, aki volt olyan kedves és kilyukasztotta az Ikeás Blanda Blank tálat és a Rast komódot, illetve a "toldó" fát (vagyis a mosdószekrény tetejét, ami hosszabb, mint a a komód, a komód 60 cm, a "toldó" léc 90 cm hosszú) is. Ezzel a lépéssel így nem kellett foglalkoznom, viszont sajnálatos módon a lefolyó menetébe valami belement, így nem lehetett szétszedni ( vagy csak nagyon nehezen lehetett volna) a tálat és a szekrény tetejét. Így viszont akadt némi plusz munkám, mivel a a Rast oldalléceinek tetejéből le kellett fűrészeljek 3-3 millimétert (mivel az eredetileg ezek ennyivel túllógnak a tetőn). Ez egy nagyon idegesítő meló volt, mivel egy kézifűrésszel szerencsétlenkedtem, és jó sok időbe telt ez az apró kis dolog. Ezek után fejjel lefelé két székre fektettük a felső lapot, és az oldallapokat felcsavaroztuk, illetve felszögeltük, és ugyanezt csináltuk az alsó 30*90-es léccel is.A fiókokon a furatokat már hamarabb eltüntettem folyékony fával, és kifúrtam az új, Ikeás Lansa fogantyúk helyét.

Ezek után a Capita lábakat is felcsavaroztuk, ebből a két méret közül a rövidebbet vettem meg.
Ekkor volt az első teljes nap vége, amikor ezzel foglalkoztunk ketten az öcsémmel (és egy réteg alapozót már korábban felvittem, illetve ez előtt a nap előtt lyukasztották ki a tálat is).
Következő nap nagyjából két-három órát töltöttünk azzal, hogy beszögeltük illetve csavaroztuk a polcokat a helyükre, illetve hibákat és illesztéseket javítottunk fatapasszal és folyékony fával . Ekkor így nézett ki a dolog:
Ezek után jött a festés. A fát már korábban lealapoztam Trinát univerzális alapozóval, a külső részeken kétszer is. Ezt lecsiszoltam, majd jött a magasfényű fedő zománcfesték, ami szintén Trinát és színre kevertettem, így sajna nem volt túl olcsó. Ezt ismét lecsiszoltam, és ismét lefestettem. Belülről fehér zománcfestékkel festettem le a bútort.
Ekkor a helyére állítva így nézett ki:
Ekkor a lefolyó és a víz bekötés miatt még nem voltak betolhatók a fiókok, ezekből még le kellett vágni. Jó tanács: aki ilyen munkába fogna, az ne állítsa össze előre a fiókokat, hanem először vágja le a darabokat a megfelelő méretre, és így egy csomó felesleges melótól és idegeskedéstől megkíméli magát. Tehát: levágtam a felső két fiókból annyit, amennyit kellett, és kész is volt! (Ez amúgy több óra munkát jelent... )

Mikor kész lett, nagyon-nagyon boldog voltam, és már készítettem is volna a blogposztocskát, ám arra gondoltam, hogy ha nincsenek szép képek, akkor nem is látszik, hogy a valóságban milyen szép a mosdószekrény. Tehát megkértem jó barátnőmet, hogy jöjjön fotózni, ám ez mindenféle akadályba ütközött (például azt hittem naivan, hogy belátható időn belül kész leszek a wc fölé készülő festménnyel). Így csak a héten került sor a fotózásra, utána meg elkezdtem az ideköltözést, szóval rengeteg dolgom volt. De most már a nagyjából berendezett szobából írom ezt a posztot, ezen a nevezetes napon, mikor először fogok a lakásban aludni.
No de jöjjön a lényeg, beszéljenek a képek!Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet drága öcsikémnek, aki két (vagy három?) napon keresztül segített nekem, barátnőmnek, aki ezt a szép zuhanyfüggönyt varrta nekem (amiről lehet, hogy még később írok, de először ma kipróbálom) és másik barátnőmnek, aki ilyen szép képeket készített :)
Remélem tetszik az eredmény!

5 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik ez a megoldás, köszönöm az inspirációt, és hogy megosztottad a tapasztalataidat :) Nekem már megvan a kör alakú kerámia mosdóm, és még nem találtam ki mi legyen a kísérete, de azt hiszem megvan a nyertes!

  VálaszTörlés
 2. egyszerűen mesés lett, és ez a szín... teljesen belebolondultam. Van ennek valamilyen külön neve? Milyenből kevertetted ki?

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a dicsérő szavakat! A szín kódjára sajnos nem emlékszem, de megpróbálom beazonosítani, és megírni! :) (és bocsánat a késői válaszért! )

  VálaszTörlés
 4. Annyira gyönyörű lett!!! Minden elismerésem!
  Egy régebbi posztodban írtad, hogy utánanéztél Mo.n hol lehet a legjobb áron venni metrócsempét, esetleg elárulod? Köszönöm!!!

  VálaszTörlés
 5. Utánanéztem, vettem is, bár volt vele probléma, ugyanis mikor kibontottuk a csempék dobozát, kiderült, hogy nagyjából a harmada ripityára volt törve, így venni kellett még, hogy pótoljuk :( Azt persze nem tudhatjuk, hogy a csempe mikor tört el, de mi nem rugdostuk a dobozokat, meg nem dobáltuk, szóval van egy olyan gyanúnk, hogy már töröttek voltak, de persze ez egyáltalán nem biztos.
  Én a csempeboxban vettem (http://csempebox.com/id/28027_EGE_METRO_CSEMPE_10x20_cm_fenyes_feher_fali_csempe_), de ahogy most gyorsan megnéztem a neten, jelenleg olcsóbb itt: http://alomfurdoszobak.hu/hu/metro-csempe-akcio-raktarrol/5761-metro-fenyes-feher-falicsempe-10x20-akcio.html

  VálaszTörlés

Szólj hozzá!